Piec konwekcyjno parowy – strażnik gastronomicznego portfela
Dźwignią sukcesu jest profesjonalny sprzęt. Przekonało się o tym wielu przedsiębiorców, którzy próbowali zaoszczędzić pieniądze na tańszych urządzeniach, służących obsłudze klientów w swojej branży. Jak to się skończyło? Interes może się kręcił, ale grono zainteresowanych się nie rozszerzało, ponieważ odczuwalna granica wyższej jakości nie została przekroczona. W jaki sposób profesjonalny piec konwekcyjno parowy pomaga zwiększyć obroty lokalu gastronomicznego?
Para wodna, która wpiera oszczędnych
Skoro o oszczędności mowa, to należy zaznaczyć, że jest to ważna i pożądana cecha wśród właścicieli, prowadzących działalność gospodarczą. Zamiast jednak skąpić portfela na inwestycji w rozwój firmy, warto zaoszczędzić czas i energię, które mogą być spożytkowane na inne czynności, przysparzające firmie sławy. Piec konwekcyjno parowy, dzięki nowej technologii przygotowywania potraw, skraca czas oczekiwania na gotowe danie, ale nie obniża jego jakości. Skoro krótszy czas to mniejsze zużycie energii, a co za tym idzie, więcej w portfelu. Co stoi za oszczędnością, która wynika z zakupu pieca?
Profesjonalny sprzęt, jakim jest piec konwekcyjno parowy, został zaprojektowany i stworzony z myślą o małych i dużych lokalach gastronomicznych. Zróżnicowana oferta wielkości produktów ma wspólny mianownik – oszczędność wynikająca z posiadania dobrej jakości urządzenia. Za zasadą mniejszego zużycia energii, oraz szybszego przygotowywania potraw stoi obecność pary wodnej, która jest odpowiedzialna za obróbkę termiczną dań.
Piec na małe i duże potrzeby
Zadając sobie pytanie, czy warto inwestować w piec konwekcyjno parowy, należy od razu w kolejce postawić sobie drugi znak zapytania. Czy Twój lokal pracuje na tak wysokich obrotach, że nie chcesz ich już poprawiać? Czy uważasz, że jakość przygotowywanych posiłków jest na najwyższym poziomie, a jeśli tak, to czy nie chciałbyś skrócić czasu pracy od zamówienia do wydania?
Oferta profesjonalnych pieców konwekcyjno parowych została tak skonstruowana, aby mogli z niej skorzystać właściciele małych i dużych lokali. Wśród propozycji producentów znaleźć można piece jedno i dwukomorowe, które wpisują się w tryb pracy danej jednostki gastronomicznej, ale wszystkim, bez wyjątku gwarantują jakość i oszczędność.
Przez piec do żołądka
To, co finalnie wydane na talerzu, zależy od umiejętności kucharza, ale i dobrej jakości sprzętu, na którym posiłek jest przygotowywany. Nie ma wątpliwości, że inwestycja w piec konwekcyjno parowy jest potwierdzeniem zasady, że przez żołądek do serca, czego dowodem są pełne stoliki uprzedzone rezerwacjami, oraz znaczące wzrosty w słupkach obrotów.
Nie ma znaczenia czy inwestorem w sprzęt jest osiedlowa pizzeria, lokalna piekarnia, uznana restauracja czy krajowy dostawca żywności. Wszędzie, gdzie pojawia się potrzeba przygotowywania smacznych potraw w sposób szybki i wielozadaniowy, piec okazuje się trafnym wyborem przedsiębiorcy.
Piec konwekcyjno parowy dostępne są w ofercie Gastroprodukt.pl